top of page

Biografie

Polina Chernova

Polina begint haar muzikale opleiding op de leeftijd van 5 jaar en was 7 jaar toen zij de tweede prijs in een Russische concours won. Haar eerste solorecital gaf ze in Volgograd/Rusland op haar achtste. In 1998 werd Polina laureaat van de nationale wedstrijd "Nieuwe namen". 

Op 17-jarige leeftijd trad ze op met Volgograd Academic Symphonic Orchestra. Haar optredentijdens het festival "The days of Slavic Culture"  in Tsjechie bracht haar het diploma 'Beste vertolking van het werk van J.S.Bach'.

 

In 2000 voltooide Polina het Kunstinstituut in Volgograd en vervolgde haar studies in Antwerpen onder supervisie van laureaat Koningin Elisabethwedstrijd Eliane Rodrigues. Polina behaalde in 2006 het diploma Master of Music aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen. In 2008 behaalde ze het Postgraduate Concert Soloist Degree met hoge onderscheiding aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium in Antwerpen. Nawoord Polina specialiseerde zich in kamermuziek onder begeleiding van professoren Levente Kende en Heidi Hendrickx in Antwerpen. Ze volgde masterclasses van Margharita Fyodorova, Jan Wijn, Kum-Sing Lee enz..

Als lid van 'IZUMI Pianoduo' won Polina talrijke prestigieuze concoursen, waaronder 'Maria Yudina international competition', International Competition 'Un Ricetto in Musica', 'Concours Musical de France', 'Prize Grand Virtouzo', gaf recitals op verschillende podia van Europa en Azië, treed op met het Academisch Symfonisch Orkest van Volgograd. 

Polina had twee cd's opgenomen voor 'Dutch Record Company': één is geheel gewijd aan R. Schumann. De tweede cd bevat werken van F. Mendelssohn, onder meer complete toneelmuziek voor 'A Midsummer Night's Dream' van W. Shakespeare (samen met Kiyotaka Izumi). De cd's werden meermaals uitgezonden door 'MUSIQ3' en 'Radio Klara'. Het duo heeft meegewerkt aan het project van 'Radio Klara' rond de muziek van E. Satie, voor het festival 'Klara in deSingel' en voor 'Klara live'.

 

Naast haar podiumcarrière geeft Polina masterclasses. Ze is veel gevraagde pianist-begeleider voor orkestaudities, masterklasses, wedstrijden. Polina is een vaste pianist-begelider en lid van de jury op het vlak van kamermuziek tijdens de ‘Internationale Emm. Durlet Viool Wedstrijd’.

bottom of page